debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Кращі за решту? Попит на нові гібриди збільшився на тлі сповільнення ринку Назад

Кращі за решту? Попит на нові гібриди збільшився на тлі сповільнення ринку

Рейтинг найпопулярніших моделей з гібридними силовими установками, які мали попит в Україні: хто «вийшов у плюс» за підсумками квітня?

Можливість скористатись альтернативним джерелом живлення легкового автомобіля (наприклад, пропан-бутановою сумішшю на машині, обладнаній ГБО або електрикою на підзарядному гібриді) — неабиякий бонус за теперішніх умов. На жаль, вартість «плагінів», які мають можливість долати більш-менш пристойну дистанцію взагалі не використовуючи викопного пального (на кшталт 225-сильного Citroen C5 Aircross 1.6 PHEV з запасом ходу на електриці в межах 55 кілометрів або 306-сильного Toyota RAV4 2.5 PHEV з електричним діапазоном близько 75 км), значно вища за ціни не лише автомобілів з «класичними» ДВЗ, а й самозарядних гібридів, які не треба підживлювати від «розетки», - а це істотно впливає на попит принаймні в Україні.

Найпопулярніші нові авто в Україні. Що краще купували у квітні?

Хай там як, за підсумками квітня саме сегмент гібридних легковиків був єдиним на ринку нових авто (у розрізі типу живлення силової установки), який продемонстрував хоч і невеличке, але зростання (близько 5%). Решта (бензинові, дизельні та електричні ТЗ) не досягли рівня попереднього місяця — який, варто зауважити, був доволі високим. На жаль, відкрита база даних ГСЦ МВС не містить детальних даних про тип гібридної установки внесеного до неї автомобіля (MHEV, HEV чи PHEV), тож у подальшому рейтингу зазначені усі моделі з такими силовими агрегатами, незалежно від «глибини» їхньої електрифікації.

Найпопулярніші гібридні легковики в Україні

за підсумками продажів нових авто у квітні (проти березня)

1. Toyota RAV4: 212 нових авто (+5);

2. Nissan X-Trail: 83 нових авто (+31);

3. Mercedes-Benz GLE: 57 нових авто (+20);

4. Toyota Yaris Cross: 54 нових авто (+36);

5. Nissan Qashqai: 48 нових авто (-21);

6. Toyota Camry: 33 нових авто (-49);

7. Land Rover Range Rover: 26 нових авто (+8);

7. Toyota Highlander: 26 нових авто (+1);

8. Lexus NX: 23 нових авто (+12);

8. Lexus RX: 23 нових авто (-13);

8. Toyota C-HR: 23 нових авто (+8);

8. Volvo XC90: 23 нових авто (+2);

9. Toyota Corolla Cross: 21 нових авто (+7);

10. Land Rover Range Rover Sport: 18 нових авто (+1);

11. Hyundai Tucson: 14 нових авто (-3);

11. Land Rover Range Rover Evoque: 14 нових авто (+2);

11. Toyota Yaris: 14 нових авто (+9);

12. Lexus ES: 13 нових авто (+5);

12. Mercedes-Benz GLC: 13 нових авто (-11);

12. Volvo XC60: 13 нових авто (+1);

13. Mercedes-Benz GLS: 12 нових авто (-5);

13. Toyota Corolla: 12 нових авто (+11);

14. Honda CR-V: 11 нових авто (+7);

14. Porsche Cayenne: 11 нових авто (-5);

15. BMW 5 Серії: 9 нових авто (+4).


Безумовним лідером продажів у сегменті гібридних авто з досягненням у 212 машин дедалі залишається Toyota RAV4, який, окрім підзарядної установки PHEV, має ще й два варіанти самозарядного гібрида HEV потужністю 218 та 222 к.с. (на додачу до ДВЗ без гібридизації, покупцями яких того місяця стали ще 169 українських автомобілістів). Nissan X-Trail, доступний виключно з установками MHEV та e-Power, збільшив досягнення квітня на 60%, піднявшись на другий рядок рейтингу, тим часом як гібридний седан Camry протягом квітня купували не так охоче, як у березні (-60%).

Тест-драйв Toyota Yaris Cross: чудес почти не бывает!

Найбільшу ж динаміку показав попит на гібридний Toyota Yaris Cross: протягом місяця клієнти придбали утричі більше мініатюрних кросоверів, обладнаних 116-сильною самозарядною установкою на базі 1,5-літрового ДВЗ, ніж у березні. Також до переліку «відмінників», які проти березня збільшили продаж більше ніж на десяток машин, окрім вже згаданого Nissan X-Trail (+31 авто) піднялися Mercedes-Benz GLE (+20), Lexus NX (+12) та Toyota Corolla (на 11 нових гібридних седанів більше, ніж попереднього місяця).

Тест-драйв Nissan Qashqai e-Power: електромобіль, який заряджає себе сам

Не дивина, що у «командному заліку» лідером квітня залишилась марка Toyota: попри сповільнення попиту на Camry дилери японської марки продали 396 нових гібридів — на 29 більше, ніж попереднього місяця. Другий щабель рейтингу за маркою Nissan: вона, попри успіх «Ікстрейла», поступається краянам аж утричі (131 авто, +10 до показника березня).

Є з чого вибрати! Яких нових авто найбільше в наявності?

Решта брендів, які піднялися до п’ятірки лідерів сегмента, протягом місяця не уклала з покупцями гібридів навіть по сотні угод: на рахунку Mercedes-Benz 91 гібридне авто, Land Rover продав 72 нових гібриди, а Lexus завершив квітень з результатом у 71 машину. Втім, власні досягнення попереднього місяця усі вони хоч і ненабагато, але перевершили.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми